logo    Sci-fi Knihkupectví Valhalla  internetový obchod  Fantasy, sci-fi, horor, komiksy, deskové, RPG a karetní hry. To vše u nás! 

Úvod »KNIHY»HOROR » Brooks M.- Světová válka Z - Historie světové války se zombie


        

Brooks M.- Světová válka Z - Historie světové války se zombie

img

 

Číslo produktu: 1648
Vydavatel: ZonerPress
Parametr 1: Vázaná
naše cena bez DPH : 339 Kč
naše cena s DPH (0 %):
339 Kč

VYPRODÁNO

Světová válka Z Maxe Brookse je hororový, ale velmi realistický a emotivní román o světové válce se zombie. Není to ale klasický horor se zombie, kniha svou realistickou kulisou připomíná knihy Stephena Kinga nebo Toma Clancyho. Epidemie zombie začíná v Číně, kde na několika odlehlých místech dochází k propuknutí neznámé epidemie. Z Číny se pak „vzplanutí" šíří nekontrolovatelně po celém světě.
Max Brook vytvořil apokalyptickou a velmi detailně propracovanou vizi - od zastíracích manévrů vlád přes šíření epidemie s využitím černého obchodu s lidskými orgány až po konkrétní osudy jednotlivců. Svět se po ukončení války se zombie změnil: světová lidská populace se dramaticky zmenšila, některé oblasti jsou zcela vylidněné, někde není známo, zda přežili lidé nebo je území obsazeno zombie, rovnováha sil se změnila.
Díky tomu, že pracoval pro Poválečnou komisi Organizace spojených národů, měl Max Brooks přístup ke všem, kteří se podíleli na vítězství. Zatímco zpráva pro Spojené národy byla pouze shrnutím strohých faktů, zde nám jeden z jejích hlavních autorů předkládá nesčetné množství výpovědí barvitě a autenticky popisujících dramatické příběhy, které se odehrávaly v době války, před i po ní.
Doktor Kwang Jing-šu, čínský lékař, který vyšetřoval „Pacienta Nula", Paul Redeker, autor kontroverzního „Oranžového plánu", k těm všem se Brooks dostal a mluvil s nimi. Setkal se s více aktéry války než jakýkoliv jiný člověk. Zaznamenal svědectví veteránů z bitvy u Yonkers, japonských „novodobých samurajů" a lidí, kteří dokázali přežít v Evropě ve středověkých hradech. Autorovi se také podařilo zachytit plný dopad politických a sociálních změn, které s sebou válka přinesla.
Znepokojující výpovědi obsažené v této knize vyžadují po čtenáři určitou dávku odvahy. A sám Brooks říká, že už se nemůže schovávat za číselné a emocí prosté informace z oficiální zprávy. Je načase se postavit hrůzám Světové války Z tváří v tvář.

N2E0NTE