logo    Sci-fi Knihkupectví Valhalla  internetový obchod  Fantasy, sci-fi, horor, komiksy, deskové, RPG a karetní hry. To vše u nás! 

Úvod »KNIHY»HISTORICKÉ+DETEKTIVNÍ-PERSEUS » Parkerová I.J.- Dračí svitek


        

Parkerová I.J.- Dračí svitek

img

 

Číslo produktu: 1603
Vydavatel: Nakladatelství Perseus
Parametr 1: Vázaná
naše cena bez DPH : 195 Kč
naše cena s DPH (0 %):
195 Kč

VYPRODÁNO

Druhá kniha série Akitada Sugavara.

I. J. Parkerová pokračuje v tradici Příběhů soudce Ti od Roberta van Gulika a uvádí nás do Japonska 11. století, kde bystrý detektiv Akitada řeší případy plné záhadných vražd, vydírání a korupce na nejvyšších místech.
V této knize je Akitada poslán do Kazusy jako císařský kagejuši, kde má vyřešit ztrátu zmizelých konvojů, které vezly do hlavního města daně za poslední 3 roky. Cestou je přepaden zbojníky, ale na pomoc mu přijde otrhaný muž - bývalý voják, kterého pak Akitada vezme do svých služeb. Při vyšetřování dojde k několika vraždám a přepadením, které spolu úzce souvisejí.
Nakonec Akitada zjistí, že většina stop vede do chrámu, v jehož čele stojí falešný opat s tlupou mnichů-zabijáků, kteří připravují ozbrojené povstání proti císaři. Při pátrání se Akitada dostane do několika nepříjemných a nebezpečných situací, ale nový sluha a noví přátelé, které během pobytu získal na svou stranu, mu pomohou odhalit viníky a učinit spravedlnosti zadost.

NDAwZj