logo    Sci-fi Knihkupectví Valhalla  internetový obchod  Fantasy, sci-fi, horor, komiksy, deskové, RPG a karetní hry. To vše u nás! 

Úvod »KNIHY»HOROR » Lovecraft H.P.- Spisy 3 - Volání Cthulhu 1


        

Lovecraft H.P.- Spisy 3 - Volání Cthulhu 1

img

 

Číslo produktu: 1731
Vydavatel: Albatros
Parametr 1: Vázaná
naše cena bez DPH : 329 Kč
naše cena s DPH (0 %):
329 Kč

Sebrané spisy Howarda Phillipse Lovecrafta III/1
Příběhy a novely z let 1926 - 1927


Lovecraft v roce 1924 opouští Providence a míří za svou snoubenkou do New Yorku. Doufá, že metropole mu nabídne větší možnosti autorského uplatnění. O dva roky později, v dubnu 1926, však odjíždí zklamán za ztroskotaného manželství, téměř bez peněz a zbaven nadějí, že by mu New York mohl jakkoli prospět. Později se o této době vyjádří jako o svém „newyorském exilu" a poučen již kromě poznávacích cest Providence do smrti neopustí. Nabyté zkušenosti a zklamání se do jeho tvorby promítly jednak posílením břitkého, ironického humoru a ve prospěch jeho podivínských hrdinů, jednak pracovním nasazením. Další čtyři léta patří k nejproduktivnějším v Lovecraftově životě a v této době vznikají jeho romány i čtenářsky úspěšné novely a povídky.
S ohledem na obsáhlost tohoto tvůrčího období je Svazek III rozdělen do dvou částí. Nejrozsáhlejší beletristický text, Případ Charlese Dextera Warda, je přibližně  v polovině přerušen, aby si i dnešní Lovecraftův obdivovatel mohl vychutnat rozpoložení čtenáře magazínuWeird Tales v roce 1941, který tehdy našel román rovněž rozdělený do dvou čísel a musel si celé dva měsíce počkat na jeho pokračování.

Povídky:
Chladný vzduch (Cool Air)
Volání Cthulhu (The Call of Cthulhu)
Pickmanův model (Pickman's Model)
Podivný dům vysoko v mlze (The Strange High House in the Mist)
Stříbrný klíč (The Silver Key)
Snové putování k neznámému Kadathu (The Dream-Quest of Unknown Kadath)
Případ Charlese Dextera Warda (1. část) (The Case of Charles Dexter Ward)
N2E5N