logo    Sci-fi Knihkupectví Valhalla  internetový obchod  Fantasy, sci-fi, horor, komiksy, deskové, RPG a karetní hry. To vše u nás! 

Úvod »KNIHY»FANTASY » Červenák J.- Železný Půlměsíc


        

Červenák J.- Železný Půlměsíc

img

 

Číslo produktu: 2283
Vydavatel: Brokilon
Parametr 1: Vázaná
naše cena bez DPH : 348 Kč
naše cena s DPH (0 %):
348 Kč
Čtvrtá kniha série Dobrodružství kapitána Báthoryho.

Čtvrtá část cyklu o protitureckých válkách v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660 - 1664.
Léto 1663. Osmanská říše sahá až k Dunaji. Mírová rokování selhala a k pohraniční Ostřihomi přitáhlo obrovské turecké vojsko pod velením samotného velkovezíra. Má v plánu znovu se obořit na Vídeň, ale v cestě mu stojí moderní, dokonale vyzbrojená hornouherská pevnost Újvár - Nové Zámky.
Velitel pevnosti Adam Forgáč dostal od panovníka jasný rozkaz: za žádnou cenu nesmí pustit mohamedánské hordy přes Dunaj. Křesťanští válečníci však stojí proti mnohonásobné přesile a ztrácejí síly ve sporech mezi vídeňskou vrchností a uherskou šlechtou. Zdá se, že pro útočníky budou snadnou kořistí.
Mezitím kapitán Báthory pátrá po synovi Michalovi a zachrání před tureckým otroctvím mladou zemanku Julianu. Má až nad hlavu vlastních starostí, přišel o někdejší bojovou zručnost a vojenské řemeslo by už nejraději pověsil na hřebík. K výzvě, aby se připojil k obraně křesťanského světa, však nemůže zůstat lhostejný.
ZmM4Mzg4ZW